Bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu nedir? İşte en kısa çözüm

Bilgisayar kullanan herkesin ekran görüntüsü almaya ihtiyacı olmuştur. Bu işlem telefonda olduğu gibi bilgisayarda da çok kolaydır. Ve birkaç farklı yöntemi vardır. İşte bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu.

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu: Print Screen!

Hepimiz bilgisayar kullanırken klavyedeki birçok tuşu kullanıyoruz. Ancak üst sıradaki tuşlar şüphesiz daha az kullanılıyor. Hatta bazı kullanıcılar hiç kullanmıyor. Print Screen de bunlardan birisi. Çoğu kişi bu tuşu Windows var olduğundan beri kullanıyor. Bazıları ise ilk defa bu yazı ile tıklayacak. Bilgisayarda ekran görüntüsü almanın ek kısa yolu, Print Screen’e tıklamaktır. Önceki Windows sürümlerinde bu tuş otomatik olarak çalışsa da, Windows 10 ve üstü işletim sistemlerinde ayrıca açmanız gerekiyor.

Bunun için ilk olarak Başlat’a tıklayın. Ya da Windows tuşuna basın. Ardından arama kısmına “Ekran alıntısı” yazın. Hemen alt kısımda “Ekran alıntısını başlatmak için Print Screen tuşunu kullanın” sekmesini bulun ve tıklayın. Açılan sekmede “Print Screen kısayolu” bölümünü bulun ve altındaki çubuğu açık konumuna getirin.

Artık ekran görüntüsü aracınız hazır. İstediğiniz bir ekranda klavyenizde bulunan “Print Screen” ya da “PrtSc” tuşuna tıklayarak ekran alıntısı aracını başlatabilirsiniz. Sol tık ile sadece seçtiğiniz kısmın ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Aldığınız görüntüyü bir programa ya da internet sitesine aktaracaksanız “Ctrl + V” ile kolayca yapıştırabilirsiniz.

Windows + Shift + S ile ekran görüntüsü alma!

“Bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu” çatısı altındaki bir diğer yöntem ise, az önce tek tuşla yaptığımız işlemi farklı kombinasyonlar ile gerçekleştirmek. Şüphesiz üstteki yöntem şimdi anlatacağımızdan daha basit. Ancak tuş kombinasyonu ile aynı işlemi yapmak isterseniz Windows + Shift + S tuşlarına aynı anda basarak ekran görüntüsü aracını başlatabilirsiniz.

Windows + Print Screen

Yine aynı amaca hizmet eden ancak daha eksik bir yöntem olan Windows + Print Screen, tam da bahsettiğimiz gibi Windows ve Print Screen tuşlarına aynı anda basıldığında çalışıyor. Ancak bu sefer seçim yapmanız için herhangi bir imleç çıkmıyor. Direkt olarak tüm ekranın görüntüsü alınıyor.

Mac sistemlerde ekran görüntüsü almak!

Yazımız Windows için hazırlansa da Mac kullanıcıları için de basit bir şekilde ekran görüntüsü almayı aktaralım. Mac sistemlerde ekranın tamamını fotoğraf haline dönüştürmek için Command + Shift + 3 kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma rehberinden söyleyeceklerimiz bu kadardı. Sizce hangi yöntem daha kolay? Gelin yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir